Jogja Day 1

Wow!
Itu kata pertama yang gua bilang dalam hati waktu akhirnya sampai di Jogja. Perjuangan banget sampai di kota ini setelah sebelumnya ngalamin beberapa kejadian nggak enakin. Mulai dari supir taksi yang jemput terlalu awal jadi minyak kayu putih nggak kebawa dan kamar belum dibereskan sebelum pergi, delay pula karena Bandung Airshow. Anyway finally I made it. Also I sticked to my plan, to not take taxi and use Trans Jogja instead.
Seeing lively yet calm Jogja at night brought back some memories about three years ago, on how I spent some nights preparing to move to this city. And bum. Last minute decision said that I did not belong to Jogja.
Okey, back to the story. Jadi akhirnya tadi naik Trans Jogja line 3A dan turun di Halte Ngabean. Dari sana, tinggal jalan sedikit ke Edu Hostel. Sempet takut sih jalannya karena udah malam. Ehm takutnya sebenarnya dari pas masih naik Trans Jogja. Apalagi sempat dari halte mana sampai mana gitu gua cewek sendiri. Untungnya di Halte Malioboro 3 banyak orang masuk termasuk ibu-ibu.

Edu Hostel might be one of the Indonesian Hostels famous worldwide. Frankly, I met more tourists (read: bule) rather than locals.
People at the front office amazed me. They spoke very fluently in english. Pretty cool, Mas, Mbak!
They always smiled, friendly, and helpful. Edu Hostel's rooftop is cool, too. Breakfast is served there so guests could have breakfast while enjoying beautiful scenery of the mountain. Actually every part of this hostel is very amazing. The design is suitable for youths, very colorful and many quotes are painted on the wall.

Oh ya, ngerti lah ya ciri utama hostel? Sharing! Gua sekamar sama seorang life coach asal Malaysia, a newbie traveller and mother of two. Pretty cool, rite? Kayaknya meski punya uang untuk menginap di hotel, once in lifetime lo harus nyoba nginep di hostel dan berbaur sama orang baru. Tidur sekamar sama orang yang baru lo kenal beberapa jam lalu.
Aaahhh... it's 10 pm already. I'm very tired and need quality sleep. Seems like I'll get what I want because the bed is so comfy. IDR 80000 is more than worth it for me.
Tomorrow, I plan to go to Affandi Museum since my friend, Sarah and her boyfriend talked a lot about this museum. Ah ya, and before head to the museum, I plan to visit Beringharjo market to see batik and some antique stuffs.
Good night from Jogja :)